Talere til Dansk Gemmologisk Selskabs Symposium 2024

Robert Weldon

Robert Weldon er en anerkendt fotograf og gemmolog, hvis karriere har kombineret hans lidenskab for ædelstene og ædelsten med hans talent for at fange deres skønhed gennem objektivet. Som en dygtig gemmolog har Weldon omfattende viden om ædelstene, der har gjort det muligt for ham at dokumentere og præsentere dem på en unik måde i sine fotografier. Hans arbejde som fotograf har bragt ædelsten til liv på en måde, der fanger deres farver, glans og skønhed på enestående vis. Robert Weldon’s enestående evne til at forene sin ekspertise inden for gemmologi med sit kunstneriske øje har gjort ham til en fremtrædende skikkelse i verden af ædelstene og ædelstenfotografi.

Edward Asscher

Edward Asscher har tjent som en fremtrædende leder inden for diamantindustriens organisationer og har spillet afgørende roller i at forme branchen. Som tidligere præsident for det prestigefyldte Royal Asscher Diamond Company, har han været en toneangivende stemme i at fremme kvalitetsstandarder og etik i diamantverdenen. Edward Asscher har også været aktiv i organisationer som World Diamond Council, der arbejder for at sikre, at diamanter handles på en måde, der er i overensstemmelse med menneskerettigheder og bæredygtighedsstandarder. Hans dygtighed og engagement inden for diamantindustrien har gjort ham til en respekteret leder, der stræber efter at styrke og forbedre branchen som helhed.

Kenneth Scarratt

Kenneth Scarratt har haft en betydelig indflydelse på gemmologien og gemmologisk forskning, især når det kommer til perler. Han er kendt for sin ekspertise inden for perler og kulturperler. Gennem sit arbejde har han bidraget til at forbedre forståelsen af perledannelse, kvalitet og identifikation. Kenneth Scarratt’s arbejde har været afgørende for at styrke gemmologi og perleforskning som videnskabelige discipliner og har hjulpet med at opretholde integriteten og kvaliteten af perlehåndteringen og perlehandlen. Han har haft en global indvirkning på både forskere og praktikere i branchen og har bidraget til at hæve standarden for gemmologisk og perleforskning på verdensplan.

Martin Steinbach

Martin Steinbach har gennem årene rejst til mere end fyrre lande for at købe, sælge og samle ædelsten. Han har holdt foredrag ved symposier som Gemological Institute of America (GIA), ved Gem and Jewelry Institute of Thailand (GIT), ved Gemmological Institute of Great Britain (Gem-A) og flere andre konferencer rundt om i verden. Allerede i 1990’erne begyndte ideen om at skrive en bog om stjernesten at tage form. I 2017, efter mere end tredive års intens forskning og skrivning, blev hans livsdrøm endelig til virkelighed: realiseringen af den første bog i verden om asterisme. Det omfattende kompendium “Asterism – Gems with a Star” består af omkring 800 sider med mere end 1000 billeder og vejer over 20.000 carat (4 kg). Det er perfekt for gemmologer, vurderingseksperter, studerende, samlere, entusiaster og simpelthen ædelstenselskere. I ædelstenhandlen betragtes det allerede som en “klassiker”.

Dr. Emmanuel Fritsch

Dr. Emmanuel Fritsch har en grad i geologisk ingeniørvirksomhed fra ENSG i Nancy, Frankrig, og en Ph.D. fra Sorbonne universitetet i Paris. Han arbejdede i næsten ti år ved Gemological Institute of America (GIA) i USA, hvor han blev Graduate Gemologist (GG) og blev forfremmet til leder af GIA Research fra 1992 til 1995. Hans forskning udføres i øjeblikket på Institut des Matériaux Jean Rouxel (IMN-CNRS) i Nantes, Frankrig. Han er ansvarlig for DUG (Diplôme d’Université de Gemmologie) diplom, som har tiltrukket internationale studerende for at lære laboratorie-gemmologi. Emmanuel Fritschs interesser spænder vidt, fra laboratorieteknikker anvendt på gemmologi til farve og luminescens i ædelstene, geografisk oprindelse, behandlede og syntetiske ædelstene, opaler og perler. Han har forfattet over 400 artikler, 20 bogkapitler, en bog om ædelstene fra Mogok i 2018 og holdt over 370 konferencer over hele verden, både videnskabelige og populære. Han er en af de tre æresmedlemmer i Gemmological Association of Great Britain.

Dr. Lore Kiefert

Dr. Lore Kiefert er anerkendt inden for ædelstensverdenen. Hun begyndte sin karriere i 1994, da hun kom til SSEF Swiss Gemmological Institute, hvor hun senere blev direktør for afdelingen for farvesten. I 2005 flyttede Dr. Kiefert til New York for at lede AGTA Gemmological Testing Center, og i 2009 vendte hun tilbage til Europa for at tiltræde som Chef-Gemmolog ved Gubelin Gem Lab. I 2020 etablerede hun sin egen konsulentvirksomhed. Efter næsten 30 års som professionel gemmolog bringer Dr. Lore Kieferts omfattende erfaring inden for ædelstentest, forskning og uddannelse fra tre betydningsfulde gemmologiske laboratorier hende i en særdeles privilegeret position. Den dybe viden, hun har om, især rubiner, safirer og smaragder med hensyn til oprindelse og behandlinger, tilbyder hun nu gennem etableringen af sit eget Gemmologiske Konsulentfirma, Dr. Lore Kiefert Gemmology Consulting.

The Natural Diamond Council

The Natural Diamond Council is the authority and resource on natural diamonds for consumers and the industry. Originally formed as the Diamond Producers Association, our mission is to advance the integrity of the modern diamond jewelry industry and to inspire, educate and support consumers.

The Natural Diamond Council communicating the inherent value and benefits of natural diamonds and the companies supplying them. Reinforcing the positive impact of the natural diamond industry by sharing insights, communicating best practices, and promoting ethical, social and environmental standards. Ensuring clear and accurate information about diamonds and the diamond industry. Partnering with industry stakeholders for the purpose of driving transparency and trust